Середа, 24.04.2024, 08:26
Вітаю Вас Гость | RSS

Форма входу

Категорії розділу

Символіка [1]
Адміністрація [1]
Педагогічний колектив [8]
Етичний кодекс [1]
Електронні адреси працівників [1]
Правила зарахування до закладу освіти [1]
Набір у перший клас [29]
Навчально-виховна робота [164]
Методична робота [111]
Виховна робота [430]
Гурткова робота [31]
Дослідно-експериментальна робота [44]
Інклюзивне навчання [29]
Дистанційне навчання [175]
Учитель року [5]
Історія школи [11]
Традиції школи [89]
Учнівсьне самоврядування [49]
Нормативна база [7]
Результати моніторингу якості освіти [20]
Співпраця з навчальними закладами [27]
Зовнішнє Незалежне Оцінювання [15]
ДПА [9]
Прозорість та відкритість освітнього закладу [36]
Критерії оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти [2]
Олімпіади та конкурси [76]
Соціально-психологічна служба [107]
Віртуальний кабінет психолога. [20]
Бібліотека [4]
Звернення громадян [0]
Літній табір [14]
Освітня програма [1]
НУШ [45]
Рух учнів [9]
Вибір підручників [17]
Стоп булінг [41]
Карантин 2020 [9]
Вакансії [14]

Пошук

Календар

«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Наше опитування

Чи подобається Вам сайт нашої школи???
Всього відповідей: 421
Головна » 2018 » Листопад » 27 » Волонтерська діяльність
12:41
Волонтерська діяльність

Волонтерська діяльність

Національно-патріотичне виховання у навчальному комплексі «загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня гімназія» м. Горохів здійснюється на всіх етапах навчання, забезпечує всебічний розвиток, гармонійність і цілісність особистості, виховання громадяни на України, здатного до самостійного мислення, суспільного вибору діяльності.

     Одним із напрямків роботи у нашій школі з національно-патріотичного виховання є виховання людини-патріота своєї держави.

      Патріотизм у сучасному розумінні – це відчуття того, що набуває сьогодні особливого значення. Якими б ми хотіли бачити своїх дітей? Чесними, вихованими, добрими людьми, які поважають старше покоління.

     Волонтерська діяльність нашого освітнього закладу входить в структуру Учнівського самоврядування, зокрема є частиною роботи сектору «Милосердя». Юний волонтер завдяки соціальній діяльності, набуває практичні життєві орієнтири, досвід, оволодіває мистецтвом життєтворчості, саморозвитку особистості.

  «Нехай в Україні буде мир!», «Допоможіть бійцям АТО!», «Повертайтесь живими!» - ці та інші лозунги ми чуємо щодня по телебаченню, на вулиці, у соцмережах… У цей важкий для країни час українці спільними зусиллями долають труднощі: одні до останнього мужньо захищають нашу землю, а інші допомагають забезпечити їм належні умови для виживання на війні. Люди збирають кошти, відправляють їжу, ліки, речі, листи в зону АТО, з радістю зустрічають своїх героїв, котрі повернулися зі Сходу. Напружена ситуація в нашій країні вимагає рішучих дій від дорослих, та не залишила байдужими дитячі серця.

      Першу маскувальну сітку, учні, разом з вчителем трудового навчання Органістою Л.О., сплели, щойно на Донбасі спалахнуло полум’я антитерористичної операції. У цьому навчальному році ми передали волонтерам вже дев’яту сітку, до плетіння якої долучили учні як молодшої так і старшої школи.

На уроках трудового навчання дівчатка середніх класів з любов’ю виготовили фенічки-обереги, сувеніри-сердечка. Учні початкових класів намалювали безліч малюнків. Найбільші слова щирої вдячності та побажанні діти висловлюють у листах до воїнів.

    Також ми взяли активну участь у районному святкуванні Дня Захисника України. Квітами привітали воїнів АТО та воїнів УПА, а також долучилися до акції щодо збору теплих шкарпеток солдатам на сході.

     Наша школа-гімназія активно співпрацює з Горохівською спілкою учасників АТО «Щит». Нещодавно була проведена акція «Збір речей та їжі воїнам АТО», до якої долучились як учні, так і вчителі, зібравши чимало продуктів, закруток, овочів, засобів гігієни, теплих речей. Віталій Гладун висловив щиру вдячність нашому закладу на своїй сторінці у фейсбуці «Самі прочитали, самі зібрали, самі сплели, самі посортували, наплели, написали, а потім подзвонили і сказали: «Ми чули, що ви їдете, приїдьте заберіть. Чи вам завести і куди?» А також волонтери, на знак вдячності та згадку, вручили учням футбольний м’яч з автографами ветеранів команди «Динамо».

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 502 | Додав: buh-bah | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: