Середа, 24.04.2024, 09:34
Вітаю Вас Гость | RSS

Форма входу

Категорії розділу

Символіка [1]
Адміністрація [1]
Педагогічний колектив [8]
Етичний кодекс [1]
Електронні адреси працівників [1]
Правила зарахування до закладу освіти [1]
Набір у перший клас [29]
Навчально-виховна робота [164]
Методична робота [111]
Виховна робота [430]
Гурткова робота [31]
Дослідно-експериментальна робота [44]
Інклюзивне навчання [29]
Дистанційне навчання [175]
Учитель року [5]
Історія школи [11]
Традиції школи [89]
Учнівсьне самоврядування [49]
Нормативна база [7]
Результати моніторингу якості освіти [20]
Співпраця з навчальними закладами [27]
Зовнішнє Незалежне Оцінювання [15]
ДПА [9]
Прозорість та відкритість освітнього закладу [36]
Критерії оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти [2]
Олімпіади та конкурси [76]
Соціально-психологічна служба [107]
Віртуальний кабінет психолога. [20]
Бібліотека [4]
Звернення громадян [0]
Літній табір [14]
Освітня програма [1]
НУШ [45]
Рух учнів [9]
Вибір підручників [17]
Стоп булінг [41]
Карантин 2020 [9]
Вакансії [14]

Пошук

Календар

«  Травень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Чи подобається Вам сайт нашої школи???
Всього відповідей: 421
Головна » 2017 » Травень » 15 » Правила конкурсного приймання учнів до навчально-виховного комплексу "загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-гімназія" м. Горохів
11:46
Правила конкурсного приймання учнів до навчально-виховного комплексу "загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-гімназія" м. Горохів

Правила конкурсного приймання учнів до навчально-виховного комплексу

"загальноосвітня школа І-ІІІ ступеня-гімназія" м. Горохів

І. Загальні положення

1.1. Гімназія - загальноосвітній заклад І-ІІІ ступенів навчання природничого напрямку з поглибленим вивченням іноземних мов, який забезпечує потреби громадян у загальній середній освіті.

1.2. У гімназії забезпечується отримання її учнями повної загальної середньої освіти на встановленому державному рівні, а також підготовка учнів за відповідним напрямом.

1.3. До гімназії на конкурсній основі зараховуються учні будь-якого загальноосвітнього навчального закладу незалежно від місця проживання.

ІІ. Організація конкурсу

2.1. Прийом дітей до гімназії здійснюється на конкурсній основі згідно з "Інструкцією про порядок конкурсного приймання дітей (учня, вихованця) до гімназій, ліцеїв, колегіумів, спеціалізованих шкіл (шкіл-інтернатів)" (наказ Міністерства освіти і науки України №З89 від 19.06.0Зр.)

2.2. Випробування в рамках основного конкурсного приймання проводиться лише після закінчення навчального року. За наявності вільних місць допускається додаткове конкурсне приймання, яке має бути організоване таким чином, щоб зарахування дітей відбулося не пізніше ніж за тиждень до початку нового навчального року.

2.З. Для проведення конкурсних випробувань створюється приймальна комісія, склад якої затверджується наказом директора гімназії. Головою комісії призначається директор.

2.4. Прийом заяв для участі в конкурсі до 1(5) класу триває до 29 травня 2017р. Батьки учнів (особи, які їх замінюють) подають особисту заяву на ім'я директора гімназії та табель успішності. А також додаються оформлені належним чином документи, на підставі яких може бути встановлено пільги при вступі до гімназії: грамоти, дипломи, свідоцтва про успішні виступи на олімпіадах, турнірах, конкурсах.

2.5. Додаткове конкурсне приймання може, як виняток, відбуватися протягом навчального року за наявності вільних місць за таких саме умов, що й основний.

2.6 До участі в конкурсі допускаються учні, які виявили достатній та високий рівень навчальних досягнень.

2.7. Конкурсні випробування здійснюються на безоплатній основі.

ІІІ. Проведення конкурсу

3.l. Учні які вступають до 1(5) класу гімназії, проходять конкурсні випробування:

1) співбесіда - 29 травня 2017 року (співбесіда передбачає виконання спеціальних діагностичних завдань для виявлення здібностей і нахилів дитини, рівня її інтелекту та творчого потенціалу);

2) комплексне тестування з основ наук -30 травня 2017 року.

3.2. Конкурсні випробування для учнів, які виявили бажання вступити до 2(6) та 3(7) гімназійних класів проводяться, як правило, під час основного конкурсного приймання.

3.3. Для проведення випробувань у письмовій формі учням видається папір із штампом закладу. Після закінчення випробувань письмові роботи шифруються головою предметної комісії і передаються для перевірки членам цієї комісії без титульної сторінки. Дешифруються роботи головою предметної комісії після виставлення оцінок. Письмові роботи учасників конкурсу зберігаються у навчальній частині протягом року.

3.4. Результати перевірки письмових робіт, співбесід оформляються у вигляді протоколів. Протоколи зберігаються у тому ж порядку, що й протоколи державних підсумкових атестацій. Даний документ є підставою для зарахування учнів до гімназії.

3.5. Підсумки конкурсу підводяться на засіданні конкурсної комісії, яка приймає рішення про зарахування учасників конкурсу до гімназії.

VI. Порядок зарахування

4.1. Учні, які закінчили загальноосвітню школу І ступеня з високим рівнем навчальних досягнень, переможці та призери учнівських олімпіад, конкурсів, турнірів зараховуються до гімназії за співбесідою.

4.2. Учні, які згідно з рейтингом пройшли конкурс, зараховуються до навчального закладу наказом директора на підставі рішення конкурсної комісії. Зараховування учнів проводиться протягом 5 днів після оголошення результатів конкурсу.

4.3. Результати зарахування оголошуються адміністрацією гімназії у письмовій формі не пізніше, ніж через 3 дні після відповідного засідання комісії.

4.4. У разі незгоди з рішенням конкурсної комісії, батьки та учні можуть звернутись до голови цієї комісії з апеляцією, яка подається протягом тижня з дня оголошення результатів конкурсу і розглядається протягом тижня з дня подання.

4.5. Для розгляду апеляцій наказом директора гімназії створюється апеляційна комісія. Головою комісії є директор гімназії.

4.6. Діти, які за підсумками конкурсу не зараховані до гімназії, продовжують навчання у загальноосвітній школі.

4.7. Додатковий набір може проводитися у разі вакантних місць.

4.8. Особи, які не приступили до занять без поважних причин протягом 10 днів після початку навчального року, відраховуються з гімназії.

4.9. Особи, які зараховані до гімназії, повинні протягом тижня здати до гімназії особову справу та медичну картку.

V. Контроль за проведенням конкурсного відбору

5.1. Контроль за організацією, проведенням конкурсу та зарахуванням учнів до гімназії за результатами конкурсного відбору здійснюється відділом освіти райдержадміністрації.

 

Категорія: Навчально-виховна робота | Переглядів: 429 | Додав: buh-bah | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: