П'ятниця, 10.05.2024, 02:37
Вітаю Вас Гость | RSS

Форма входу

Категорії розділу

Символіка [1]
Адміністрація [1]
Педагогічний колектив [8]
Етичний кодекс [1]
Електронні адреси працівників [1]
Правила зарахування до закладу освіти [1]
Набір у перший клас [29]
Навчально-виховна робота [164]
Методична робота [111]
Виховна робота [430]
Гурткова робота [31]
Дослідно-експериментальна робота [44]
Інклюзивне навчання [29]
Дистанційне навчання [175]
Учитель року [5]
Історія школи [11]
Традиції школи [89]
Учнівсьне самоврядування [49]
Нормативна база [7]
Результати моніторингу якості освіти [20]
Співпраця з навчальними закладами [27]
Зовнішнє Незалежне Оцінювання [15]
ДПА [9]
Прозорість та відкритість освітнього закладу [36]
Критерії оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти [2]
Олімпіади та конкурси [76]
Соціально-психологічна служба [107]
Віртуальний кабінет психолога. [20]
Бібліотека [4]
Звернення громадян [0]
Літній табір [14]
Освітня програма [1]
НУШ [45]
Рух учнів [9]
Вибір підручників [17]
Стоп булінг [41]
Карантин 2020 [9]
Вакансії [14]

Пошук

Календар

«  Жовтень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Наше опитування

Чи подобається Вам сайт нашої школи???
Всього відповідей: 421
Головна » 2012 » Жовтень » 1 » Літня школа в гімназії
16:38
Літня школа в гімназії

Літня школа в гімназії

 

Прийшло довгоочікуване літо, а з ним і відпочинок після важких шкільних буднів. Діти радіють сонячним ранкам, теплим літнім дням. Хоча й припинились навчальні заняття, однак щоденно шкільне подвір’я виповнюється веселим дитячим щебетом. Працює  табір відпочинку з денним перебуванням «Козачата», а ще – відкрито літню школу з англійської мови та культурології Львівського національного університету імені Івана Франка. Це вже другий рік поспіль при гімназії діє практика спілкування учнів та студенів одного з найпрестижніших вишів України.

Особливим святом у гімназії стало урочисте відкриття Літньої школи. Святково прикрашена зала вітала шанованих гостей з Університету: декана довузівської підготовки Юрія Михайловича Корчака, керівника прес-центру Тетяну Юріївну Шемберко, випускницю нашої  школи, редактора прес-центру Юлію Грицеко та чотирьох студентів, які представляли факультет іноземної філології та Інститут культури і мистецтв даного вузу. Свято відкрив директор школи В.В.Зінчук, сердечно привітавши гостей, а учні школи за підтримки завідувача кафедри іноземних мов Тамари Афанасіївни Гань підготували презентацію міста й школи на англійській мові. Вітав гостей і волотер закладу Даніель Шауер, що викликало неабияке зацікавлення в усіх присутніх. Щирістю, дитячою безпосередністю, привітністю зустрічали представників Університету маленькі козачата з однойменного  табору відпочинку.

Тиждень роботи Літньої школи став цікавою сторінкою як в житті школярів, так і в практиці студентів. Відбулося відверте спілкування англійською мовою в рамках незвичайного трикутника: старшокласники – Даніель – студенти. Уся кафедра вчителів англійської мови сприяла цій співпраці. І тому, відїжджаючи, Вовчек Катерина та Попович Тетяна написали у Книзі відгуків: «Дякуємо за теплий прийом, за можливість поспілкуватися з дружним колективом педагогів та такою кількістю талановитих дітей».

Надзвичайно цікавим було спілкування студентів Інституту культури і мистецтв з «козачатами». Ігри, розваги, конкурси та змагання, а ще – знайомство з різновидами театрального дійства, атрибутами лялькового театру, перегляд презентацій уривків п’єс і найцікавіше – постановка вистави «Ріпка». Відбулася творча зустріч членів літературно-драматичної студії «Симфонія слова» з юними акторами. Це додало учасникам шкільної драматичної студії бажання глибше пізнати секрети театрального мистецтва. Діти не хотіли прощатися зі своїми друзями-наставниками, просили їх приїздити до них ще не раз. А вони навзаєм відповідали: «За ці дні ми потрапили в інший світ, світ краси і дитячої щирості. Як  приємно відчувати, що ти щось нове відкрив у дитині, зацікавив і полонив. Дякуємо за дітей. Маючи таких учнів, ми б гордилися ними. З повагою Новосад Христина та Стефурак Надія».

Звичайно, і педагоги, і школярі зарядилися позитивом на все літо. Коли знання приходять невимушено, тоді вони стають міцними, а якщо про їх необхідність, про творчість, свободу власного вибору говорять студенти, то їм вірять діти , бо їхні душі соріднені.

Пилип’юк Ю.Г., керівник  літературно-драматичної студії «Симфонія слова» НВК «ЗОШ І-ІІ ст. –гімназія» м.Горохів

 

 

 

Категорія: Співпраця з навчальними закладами | Переглядів: 644 | Додав: buh-bah | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: